Uien

Voor alle werkzaamheden in de teelt van uien bent u bij Loonbedrijf van Overbeeke aan het goede adres. Met precisie en oog voor kwaliteit zaaien, rooien en laden wij uw uien. Indien gewenst kunnen we ook de gehele teelt voor u uit handen nemen, inclusief de bemesting en het spuiten.

Uien 6 rijtjesDe uien worden gezaaid op 2,25 meter in 6 breedwerpige rijen. Er wordt gebruik gemaakt van een techniek, waarbij er in één gang een heel bed wordt gezaaid met aan beide kanten een half bed. Met de GPS er kan zo nauwkeurig gewerkt worden, dat het halve bed aangevuld wordt in de volgende gang, waardoor er een gelijkmatig patroon ontstaat. Alle rijen passen zo naadloos op elkaar aan, en de uien worden beter blootgesteld aan het licht en de wind. Dit resulteert in een mooie, homogene sortering en dus minder tarra en een hogere netto opbrengst.

Het rooien gebeurt met een klapper en rooier met automatische diepteregeling, eveneens op 2,25 meter. De rooier is voorzien van een opvangbak, zodat er mooie, ruime kopakkers overblijven voor het opladen.

KipperenVoor het opladen gebruikt Loonbedrijf van Overbeeke een zelfrijdende oplader met axiaalbed. Voor het transport van de uien is een 18-tons kipper beschikbaar.