Wortelen

Ook de teelt van wortelen kunt u in zijn geheel aan Loonbedrijf van Overbeeke overlaten. Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan met verschillende rassen en onder sterk wisselende weersomstandigheden. We hebben geleerd dat geen enkel jaar hetzelfde is, en gaan graag de uitdaging aan om daar weer iets moois van te maken.

WortelszaaienHet trekken van de ruggen gebeurt met behulp van de GPS, en kan naar wens uitgevoerd worden met multivator of frontcultivator in één werkgang.

Doordat we ook zaaien met de GPS, komt het zaad heel nauwkeurig op de juiste plek in de rug. Zaaien met powerstart voor een betere ontwikkeling van de wortelen behoort ook tot de mogelijkheden.

VLUU L200  / Samsung L200Voor het rooien gebruiken we de De Wulf GKIISE wortelrooier, met egelband. Deze wortelrooier is ontwikkeld door De Wulf in samenwerking met Izaak. Dankzij lange plukriemen en de egelband levert de rooier een schoner product af en dus minder tarra. De machine is erg wortelvriendelijk en is uitgerust met grote wielen, waardoor de bodemdruk beperkt wordt. Hierdoor is het zelfs onder zware weersomstandigheden vaak nog mogelijk om te rooien.
Voor het doorsteken gebruiken we een combinatie op smalle wielen, daarna wordt alles op brede banden verreden.